Lehdistötiedote 4.6.2019

Harrastusmessut 24.8.2019 Mäntsälän seurojentalolla

Mäntsälän kunta yhdessä yli 20 mäntsäläläisen yhdistyksen kanssa järjestää kaikille yhdistyksille avoimet harrastusmessut Mäntsälän Seurojen talolla lauantaina 24.8.2019 klo 11-14.

Messujen tavoitteena on tarjota kaikille yhdistyksille edullinen tapa levittää tietoa yhdistysten toiminnasta sekä saada mäntsäläläiset innostumaan yhdistysten tarjoamista palveluista ja harrastusmahdollisuuksista.  Mäntsälän kunnan ylläpitämässä yhdistysluettelossa on yli 220 tietonsa ilmoittanutta yhdistystä ja tämän lisäksi on joukko yhdistyksiä, jotka eivät ole tietojansa ilmoittaneet. Meillä on valtavasti erilaisia yhdistyksiä, joita ei tunneta tai tiedetä tai joissa aktiivien jäsenten osuus jatkuvasti vähenee.

Valtaosassa yhdistyksistä aktiiviväki vanhenee ja he tarvitsevat uusia jäseniä toimintaansa. Samanaikaisesti Mäntsälän muuttoliike on noin 1200 henkilöä vuodessa. Tulomuuttajista lähes 80% on ensikertalaisia. Nämä kuntaan tulevat eivät tiedä harrastusmahdollisuuksista eivätkä tunne yhdistysten toimintaa. Yhdistykset ja asukkaat eivät kohtaa. Tämä on meidän muutettava.

Yhdessä olemme enemmän. Harrastusmessujen avulla tarjoamme uusille ja vanhoille kuntalaisille helpon tavan tutustua eri yhdistysten toimintaan.  Messut rakennetaan talkoohengessä, joten nyt jokaisella yhdistyksellä on mahdollisuus tulla paikalle esittelemään omaa toimintaansa.

Messujen projektiryhmä on jo käynnistänyt toimintansa ja suunnittelee messujen toteutusta. Nyt yhdistyksillä on mahdollisuus valita omaan toimintaansa sopiva esittelypaikka joko seurojen talon sisäpuolelta tai ulkopuolelta.

Messut on tarkoitettu kaikille yhdistyksille. Olemme kutsuneet projektiin mukaan kaikki ne yhdistykset, joiden sähköpostiosoitteet löysimme kunnan yhdistysrekisteristä. Yhdistysreksiterissä on suuri joukko yhdistyksiä, joilla ei ole ajantasaisia yhteystietoja. Toivomme että yhdistykset päivittävät tietonsa.

Mäntsälän kunta ja Mäntsälä mielessä ry ovat toimineet kokoonkutsujina

Lisätietoja: Eero Kokko eero.kokko@metropolia.fi, 0400 492 110 tai Suvi Pirkola suvi.pirkola@k-market.com 050 523 3568

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s