Mäntsälän Harrastusmessut tulevat taas!

Mäntsälän kunta yhdessä mäntsäläläisten yhdistysten kanssa järjestää jo toiset vuosittaiset Harrastusmessut lauantaina 22.8.2020. Harrastusmessuille mäntsäläläiset yhdistykset voivat esitellä toimintaansa. Messuosastot ovat yhdistyksille maksuttomia. Tapahtumapaikkana on viime vuoden tapaan Seurojentalo ja uutena viime vuonna valmistunut Kapinatori. Viime vuonna messuilla arvioitiin käyneen noin 500 vierasta. Tapahtuma keräsi palautekyselyssä hyvää palautetta ja sille toivottiin jatkoa.

Messujen projektiryhmä on aloittanut tämän vuoden messujen suunnittelun. Projektiryhmä on lähestynyt kaikkia mäntsäläläisiä yhdistyksiä kunnan yhdistysrekisteristä löytyvien yhteystietojen kautta. Valitettavasti suuri osa yhteystiedoista on puutteellisia tai vanhentuneita. Yhdistysrekisteri löytyy linkin kautta:  https://www.mantsala.fi/yhdistykset. Sivun kautta on mahdollista päivittää yhdistyksen tietoja.

Yhdistykset voivat ilmoittautua näytteilleasettajaksi messujen nettisivujen kautta. Ilmoittautumisia toivotaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta tilasuunnittelu voidaan aloittaa. Mikäli yhdistyksenne haluaa mukaan tapahtuman suunnitteluun, ota yhteyttä harrastusmessut@gmail.com.

Tervetuloa mukaan!

Ota seurantaan kanavamme:

www.harrastusmessut.com

Facebook: https://www.facebook.com/harrastusmessut/

Instagram: @harrastusmessut

Messuillaan myös vuonna 2020

Mäntsälän ensimmäiset vuosittaiset Harrastusmessut onnistuivat hienosti. Näytteilleasettajia oli runsaasti ja myös yleisö löysi paikalle aurinkoisessa säässä.

Messuvierailla ja näytteilleasettajilla oli mahdollisuus antaa palautetta messuista palautekyselyn perusteella. Messujen työryhmä kokoontui käymään palautteen läpi ja suunnittelemaan tulevaa. Messut päätettiin järjestää myös ensi vuonna. Palautteen perusteella viikonloppu ennen valtakunnallista harrastusviikkoa vaikutti olevan sopiva, joten pitäydymme samassa viikonlopussa. Messut järjestetään ensi vuonna lauantaina 22.8.2020.

Ensi vuodelle on suunnitelmissa kahvio, jota palautteessa kaivattiin moneen kertaan. Lisäksi yhdistyksille vinkkinä, yleisö pitää erityisesti toiminnallisista osastoista.

Mikäli sinulla on vielä palautetta tai muuta asiaa messujen työryhmälle, voit olla yhteydessä harrastusmessut@gmail.com

Messut lähestyvät, mukana on jo yli 30 näytteilleasettajaa

Jo yli 30 mäntsäläläistä yhdistystä on ilmoittautunut näytteilleasettajaksi ensimmäisille Harrastusmessuille. Valmistelutyöt ovat hyvässä vauhdissa. Yhdistysten suunnitelmien mukaan luvassa ovat toiminnalliset messut, joissa on mahdollista nähdä, kuulla ja kokeilla monia harrastusmahdollisuuksia.

Messut ovat saaneet myös palstatilaa paikalliselta lehdistöltä: https://www.mantsalanuutiset.fi/artikkeli/791781-harrastusmessut-tavoittelee-isoa-kattausta-lajitarjonnasta

Lehdistötiedote 4.6.2019

Harrastusmessut 24.8.2019 Mäntsälän seurojentalolla

Mäntsälän kunta yhdessä yli 20 mäntsäläläisen yhdistyksen kanssa järjestää kaikille yhdistyksille avoimet harrastusmessut Mäntsälän Seurojen talolla lauantaina 24.8.2019 klo 11-14.

Messujen tavoitteena on tarjota kaikille yhdistyksille edullinen tapa levittää tietoa yhdistysten toiminnasta sekä saada mäntsäläläiset innostumaan yhdistysten tarjoamista palveluista ja harrastusmahdollisuuksista.  Mäntsälän kunnan ylläpitämässä yhdistysluettelossa on yli 220 tietonsa ilmoittanutta yhdistystä ja tämän lisäksi on joukko yhdistyksiä, jotka eivät ole tietojansa ilmoittaneet. Meillä on valtavasti erilaisia yhdistyksiä, joita ei tunneta tai tiedetä tai joissa aktiivien jäsenten osuus jatkuvasti vähenee.

Valtaosassa yhdistyksistä aktiiviväki vanhenee ja he tarvitsevat uusia jäseniä toimintaansa. Samanaikaisesti Mäntsälän muuttoliike on noin 1200 henkilöä vuodessa. Tulomuuttajista lähes 80% on ensikertalaisia. Nämä kuntaan tulevat eivät tiedä harrastusmahdollisuuksista eivätkä tunne yhdistysten toimintaa. Yhdistykset ja asukkaat eivät kohtaa. Tämä on meidän muutettava.

Yhdessä olemme enemmän. Harrastusmessujen avulla tarjoamme uusille ja vanhoille kuntalaisille helpon tavan tutustua eri yhdistysten toimintaan.  Messut rakennetaan talkoohengessä, joten nyt jokaisella yhdistyksellä on mahdollisuus tulla paikalle esittelemään omaa toimintaansa.

Messujen projektiryhmä on jo käynnistänyt toimintansa ja suunnittelee messujen toteutusta. Nyt yhdistyksillä on mahdollisuus valita omaan toimintaansa sopiva esittelypaikka joko seurojen talon sisäpuolelta tai ulkopuolelta.

Messut on tarkoitettu kaikille yhdistyksille. Olemme kutsuneet projektiin mukaan kaikki ne yhdistykset, joiden sähköpostiosoitteet löysimme kunnan yhdistysrekisteristä. Yhdistysreksiterissä on suuri joukko yhdistyksiä, joilla ei ole ajantasaisia yhteystietoja. Toivomme että yhdistykset päivittävät tietonsa.

Mäntsälän kunta ja Mäntsälä mielessä ry ovat toimineet kokoonkutsujina

Lisätietoja: Eero Kokko eero.kokko@metropolia.fi, 0400 492 110 tai Suvi Pirkola suvi.pirkola@k-market.com 050 523 3568